Activiteiten in Valencia

Op zoek naar iets leuks om te doen tijdens een verblijf in Valencia? Vind hier de leukste en populairste activiteiten om in Valencia te ondernemen. Mis niks van deze prachtige stad en maak optimaal gebruik van de tijd met onze speciaal geselecteerde tips en informatie.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Wandelen door Valencia

Valencia beschikt over een eeuwenoud centrum wat op de dag van vandaag nog steeds terug te zien is in de architectuur van zowel oude als nieuwe gebouwen, dit geeft natuurlijk een prachtig en bijzonder beeld wat ontzettend interessant is om te ontdekken. Tevens zijn er in het centrum van Valencia zijn nog steeds ruïnes te vinden van de eerste 1000 jaar van het bestaan van de stad. Er zijn verschillende rondleidingen te volgen in Valencia die de deelnemers meenemen door deze oude gedeelten van de stad en kom achter de verhalen over momenten die hier plaats hebben gevonden.

Ook zonder een reisgids is het mogelijk om de stad gaan verkennen en te ontdekken, er zijn verschillende plattegrond beschikbaar waarop de straten, bezienswaardigheden, interessante feitjes en vele wandelroutes te zien zijn. Op deze manier is het mogelijk om zelf op pad te gaan en zelf een wandelroute uit te stippelen.

Niet alleen in het centrum van Valencia en de buurten daarom heen zijn er bijzonder en interessant om doorheen te wandelen. Rondom Valencia is er ook een hele hoop te ontdekken, denk hierbij aan lange uitgerekte wijngaarden, vele bospaden en ook het berglandschap is zeker een bezoekje waar. Met zowel het openbaar als eigen vervoer zijn deze mooie natuurgebieden ontzettend makkelijk te bereiken. Pak bijvoorbeeld de trein naar Xàtiva, hier is het eeuwenoude kasteel genaamd “Castell de Xàtiva” te vinden.

Jardí del Turia

Het park dat beter bekend staat als “Jardí del Turia” is een lang uitgestrekt park dat de stad Valencia doorkruist. Het park is te vinden in de drooggelegde rivier de Turia, de rivier werd drooggelegd na een ernstige overstroming in de maand oktober van 1957 die een enorme schade aan de stad aanbracht.

Na de drooglegging werd de rivier omgeleid langs de rand van de stad en werden er plannen gemaakt voor de drooggelegde rivier, er waren plannen voor een lange snelweg dwars door de stad of een spoorlijn. Uiteindelijk is er gekozen voor een lang uitgerekt park dat tot op de dag van vandaag een oppervlakte heeft van 110 hectare en strekt zich uit over ongeveer 9 km.

Het park is er voor iedereen en iedereen is welkom, zo dient het park als een ontmoetingsplek en ook als recreatiegebied, er zijn veel activiteiten te vinden zoals: sportterreinen, voetbalvelden, tennisbanen en nog veel meer. In het park zijn ook veel joggers, fietsers en wandelaars te vinden, het is natuurlijk erg fijn om de natuur op te zoeken en hoe uniek is het dat er ontzettend veel natuur valt te vinden midden in het hart van Valencia. Jardí del Turia, vertaald: Tuin van de Turia, heeft nog meer bijzonders te bieden zoals het museum voor schone kunsten, de schilderachtige koninklijke tuinen, het Parc Gulliver en nog veel meer.

Street art spotten

Waar de naam “Stad van Kunst en Wetenschap” vandaan komt is niet een raadsel. Als je door zowel de grote als de kleine straten van Valencia loopt is er overal kunst te zien. Graffiti, schilderingen, kunstobjecten en nog veel meer

In het toeristische centrum van Valencia is ontzettend veel street art te vinden. Zo heeft bijna iedere straat wel een schildering op de muur. Het varieert van realistische muurschilderingen tot aan cartoonachtige graffitikunst. Op deze manier is Valencia zelf al één van de grootste musea ter wereld.

In Valencia worden verschillende wandelroutes aangeboden met plattegronden om door de verrassende street art routes te lopen. Ontdek wijken die op een hele andere manier populair zijn, in plaats van de architectuur wordt hier kunst gebruikt om de buurten aantrekkelijk te maken.

Eén van de meest bekendste kunstenaars in Valencia is Julieta, zij maakt deel uit van een groep kunstenaars die verschillende kunstwerken hebben gemaakt in Valencia. Het werk van Julieta is te herkennen aan het meisje dat veelal wordt gebruik in de kunstwerken en het wordt vaak omringd door kleurrijke dieren en planten. Over het algemeen een prachtig beeld om te zien, het geeft een vrolijk en kleurrijk zicht.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Bezienswaardigheden Valencia

Naast leuke activiteiten zijn er ook bepaalde plekken die je absoluut gezien moet hebben bij een bezoek aan Valencia. Bekijk deze speciaal samengestelde lijst met de meest interessante historische en moderne plekken in Valencia.

Bezienwaardigheden Valencia

Fietsen door Valencia

Door het warme klimaat van Valencia is het natuurlijk hartstikke fijn om even dat briesje te voelen tijdens het fietsen door het centrum van de stad. Het is tevens ontzettend interessant om de stad te ontdekken per fiets, aangezien het makkelijker en sneller is om met de fiets op pad te gaan is het mogelijk om meer van de stad te ontdekken dan wanneer je te voet gaat.

Huur een fiets in Valencia en fiets op een zonnige dag door het park genaamd “Jardí del Turia” hier zijn verschillende paden beschikbaar die enorm veel natuur bieden. Vergeet ook niet om door de kleine straatjes en over de grote pleinen van Valencia te fietsen, in de straten van Valencia is ontzettend veel street art te vinden die je ogen doen openen, op de pleinen zijn verschillende restaurants en bars om even een pitstop te houden en te genieten van heerlijk eten of een drankje.

In Valencia is het ook mogelijk om op de fiets een rondleiding te volgen, langs alle historische gebouwen van de stad, de gigantische schilderachtige tuinen, straten vol kunst en pleinen met verhalen die je doet denken aan de geschiedenis van de stad. Over het algemeen is het dus reuze interessant.

Hop on hop off bus

Valencia beschikt over een hop on hop off bus die beter bekend staat als de Valencia Bus Turistic, deze bus rijdt als sinds 1999 door Valencia en dat langs drie verschillende routes.

De eerste route gaat door het centrum heen waar natuurlijk ontzettend veel te zien is en gaat verder naar het noordwesten waar nog eens van alles is te zien, deze route wordt ook wel de historische route genoemd, aangezien er veel historische dingen te bewonderen valt.

De tweede route van de bus begint vanuit het centrum en gaat dan naar Ciudad de las Artes y las Ciencias, beter bekend als de Stad van Kunst en Wetenschap. Hier kun je één van de meest toonaangevende bezienswaardigheden van Valencia zien. De bus gaat vervolgens verder naar de haven van Valencia dat tevens de eindhalte is. Vanaf hier is het mogelijk om de rest van de dag te genieten op het strand.

Uiteindelijk is er nog de laatste route, waarbij je door het natuurgebied Albufera rijdt, het nationale park in Spanje. Dit park beschikt over een lagune en een lange duinenrij die het zoetwatermeer scheidt van de Middellandse Zee.

Winkelen in Plaza Redonda

Voor de shoppers onder ons zijn er vele winkelstraten en winkelcentra’s te vinden in Valencia, Plaza Redonda is een verstopt pleintje omringd door winkelstraten en winkelcentra’s. Plaza Redonda is een plein dat te vinden is in het centrum van Valencia en het staat bekend op de keramiek en de souvenirs.

Iedere zondag is er ook een postzegelmarkt te vinden waar veel verzamelaars op af komen, ook kunnen hier allerlei soorten munten gekocht worden met verschillende waardes, verder is zijn er ook markten voor allemaal ander verzamelwaar.

Tevens is Plaza Redonda een plein wat zeker een bezoekje waard is, het plein is ontworpen door Salvador Escrig Melchor in het jaar 1837, door de jaren heeft het plein verschillende namen gehad, op de dag van vandaag staat het bekend als Plaza Redonda. Het plein is omringd door huizen, onder deze huizen zijn vaak winkeltjes te vinden waar handgemaakte souvenirs gekocht kan worden en nog vele andere producten.

De hippe wijk Ruzafa ontdekken

De wijk Ruzafa is één van de interessantste wijken van Valencia en enorm interessant om te leren kennen. De wijk ademt volop cultuur en historie.

Het is ook nog eens dé ideale plek om een hapje te gaan eten, te genieten van een typisch Valenciaans culinair gerecht of te zoeken naar één van de vele bars die de wijk heeft te bieden voor een frisse cocktail. In de laatste jaren kreeg deze wijk onder andere de titel als hipste wijk van Valencia, het bruist hier van de culinaire restaurants, knusse bars en populaire clubs, vintage winkeltjes en boekenwinkels.

Breng een bezoek aan de centrale markt genaamd “Mercado Ruzafa”, deze markt is gelegen in het hart van de wijk en is de perfecte plek om je ontdekkingstocht te beginnen. De markt bestaat uit verschillende kraampjes, van handgemaakte producten tot aan verse etenswaren en van heerlijke hapjes tot aan culturele sferen. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze culturele wijk.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Bijzondere tips voor Valencia

Van plan naar Valencia te gaan of al een vakantie geboekt? Lees ook onze selectie van bijzondere tips voor plekken en activiteiten in en rond Valencia.

Bijzondere tips Valencia

Bootje varen in natuurgebied Albufera

Het natuurgebied is op 25 km afstand gelegen van Valencia, het is dus even reizen en is met het openbaar of eigen vervoer in zo’n 42 minuten vanuit Valencia te bereiken.

Maar het is het zeker waard, dit natuurgebied bestaat uit 21.000 hectare en is voorzien van verschillende planten, bomen en bloemen. Ook zijn er verschillende diersoorten te vinden die deze plek hun thuis noemen.

Eén van de vele trekpleisters in dit gebied is het grootste zoetwatermeer van Spanje. Het is hier mogelijk om een boottochtje te maken en om informatie op te doen over de omgeving en het gebied over het algemeen. Dit gebied is niet alleen maar bekend om de natuur en de meren maar ook om de grote rijstvelden die te vinden zijn rondom het grote meer van Albufera.

Ook zijn er verschillende dorpjes te vinden in dit natuurgebied. El Saler is één van deze dorpjes. Het dorpje is te bereiken met zowel openbaar als eigen vervoer. Het is mogelijk om een prachtige fietstocht te maken door dit gebied dat zoveel te bieden heeft. Snuif de natuur op en beweeg je voort in één van de mooiste natuurgebieden van Spanje.

Plaza de la Reina

Plaza de la Reina is één van de bekendste pleinen in Valencia, één van de redenen hiervoor is omdat aan dit plein het gigantische en fantastische kathedraal van Valencia te vinden is.

Het plein dat de naam “Plaza de la Reina” heeft, betekent “Het plein van de Koningin” dit komt doordat het plein in de eer van koningin María de las Mercedes de Orleans gemaakt is. María was de echtgenote van koning Alfonso XII en heerste over Spanje in de periode van 1864 tot 1885. De oorspronkelijke naam van het plein was “Plaza Mayor”.

Veel mensen herkennen het plein aan het prachtige kathedraal van Valencia, het kathedraal is onder andere bekend door de Heilige Graal die hier te zien is. Het kathedraal dateert terug tot in de 13e eeuw na Christus en is gebouwd tussen 1263 en 1356 en is vele malen aangepast waardoor er veel verschillende bouwstijlen terug te vinden zijn zoals: romaans, barok en zelfs gotisch

Estadio Mestalla

Dat voetbal in Spanje erg bij de cultuur van het land past en ontzettend populair is, is over het algemeen wel bekend. Het Estadio Mestalla is één van de oudste voetbalstadions in Spanje en werd voor het eerst geopend op 20 mei 1923 en is sindsdien als een opvallende trekpleister voor vele reizigers.

Het stadion heeft een opvallende capaciteit voor 52.469 mensen, beeld je eens in wat de sfeer zou zijn in een goed gevuld stadion als deze. Estadio Mestalla is een opvallend stadion met enorme steile tribunes waardoor het lijkt alsof je ontzettend dicht op het voetbalveld zit, nog iets wat erg opvallend is, is de ligging van het stadion midden in een woonwijk.

Het is tevens mogelijk om een rondleiding te volgen. Tijdens deze rondleiding kom je op plekken waar je normaal gesproken niet mag komen wanneer je een voetbalwedstrijd komt kijken. Zo kun je plaatsnemen in de dug-out, even het veld op om te voelen hoe het is, neem je een kijkje in de kleedkamers en bewonder je alle prijzen die zijn gewonnen door de clu. Ten slotte mag je ook de presidentiële balkon betreden en leer je meer over de geschiedenis van de club en het stadion.

Meer tips voor Valencia

Op zoek naar meer tips voor activiteiten of bezienswaardigheden in Valencia? Bekijk ook onze pagina met tips voor Valencia

>> Bijzondere tips voor Valencia

Bezienswaardigheden Valencia

Bekijk ook onze speciaal geselecteerde lijst van bezienswaardigheden in Valencia. Deze moet je gezien bij een verblijf in de stad.

>> Bezienswaardigheden Valencia

Boek en geniet in Valencia

Boek ook een vakantie naar Valencia en geniet van de prachtige Spaanse stad. Een strandvakantie of stedentrip is snel geboekt en onze ervaren reisexpert helpen graag met alle vragen en informatie om een vakantie nog beter te maken. Boek snel en ervaar onze topservice!

Alle accommodaties in Valencia