Activiteiten in Valencia

Op zoek naar iets leuks om te doen tijdens een verblijf in Valencia? Vind hier de leukste en populairste activiteiten om in Valencia te ondernemen. Mis niks van deze prachtige stad en maak optimaal gebruik van de tijd met onze speciaal geselecteerde tips en informatie.

Wandelen door Valencia

Valencia beschikt over een eeuwenoud centrum wat op de dag van vandaag nog steeds terug te zien is in de architectuur van zowel oude als nieuwe gebouwen, dit geeft natuurlijk een prachtig en bijzonder beeld wat ontzettend interessant is om te ontdekken. Tevens zijn er in het centrum van Valencia zijn nog steeds ruïnes te vinden van de eerste 1000 jaar van het bestaan van de stad. Er zijn verschillende rondleidingen te volgen in Valencia die de deelnemers meenemen door deze oude gedeelten van de stad en kom achter de verhalen over momenten die hier plaats hebben gevonden.

Ook zonder een reisgids is het mogelijk om de stad gaan verkennen en te ontdekken, er zijn verschillende plattegrond beschikbaar waarop de straten, bezienswaardigheden, interessante feitjes en vele wandelroutes te zien zijn. Op deze manier is het mogelijk om zelf op pad te gaan en zelf een wandelroute uit te stippelen.

Jardí del Turia

Het park dat beter bekend staat als “Jardí del Turia” is een lang uitgestrekt park dat de stad Valencia doorkruist. Het park is te vinden in de drooggelegde rivier de Turia, de rivier werd drooggelegd na een ernstige overstroming in de maand oktober van 1957 die een enorme schade aan de stad aanbracht.

Na de drooglegging werd de rivier omgeleid langs de rand van de stad en werden er plannen gemaakt voor de drooggelegde rivier, er waren plannen voor een lange snelweg dwars door de stad of een spoorlijn. Uiteindelijk is er gekozen voor een lang uitgerekt park dat tot op de dag van vandaag een oppervlakte heeft van 110 hectare en strekt zich uit over ongeveer 9 km.

Street art spotten

Waar de naam “Stad van Kunst en Wetenschap” vandaan komt is niet een raadsel. Als je door zowel de grote als de kleine straten van Valencia loopt is er overal kunst te zien. Graffiti, schilderingen, kunstobjecten en nog veel meer

In het toeristische centrum van Valencia is ontzettend veel street art te vinden. Zo heeft bijna iedere straat wel een schildering op de muur. Het varieert van realistische muurschilderingen tot aan cartoonachtige graffitikunst. Op deze manier is Valencia zelf al één van de grootste musea ter wereld.

Bezienswaardigheden Valencia

Naast leuke activiteiten zijn er ook bepaalde plekken die je absoluut gezien moet hebben bij een bezoek aan Valencia. Bekijk deze speciaal samengestelde lijst met de meest interessante historische en moderne plekken in Valencia.

Bezienwaardigheden Valencia

Fietsen door Valencia

Door het warme klimaat van Valencia is het natuurlijk hartstikke fijn om even dat briesje te voelen tijdens het fietsen door het centrum van de stad. Het is tevens ontzettend interessant om de stad te ontdekken per fiets, aangezien het makkelijker en sneller is om met de fiets op pad te gaan is het mogelijk om meer van de stad te ontdekken dan wanneer je te voet gaat.

Huur een fiets in Valencia en fiets op een zonnige dag door het park genaamd “Jardí del Turia” hier zijn verschillende paden beschikbaar die enorm veel natuur bieden. Vergeet ook niet om door de kleine straatjes en over de grote pleinen van Valencia te fietsen, in de straten van Valencia is ontzettend veel street art te vinden die je ogen doen openen, op de pleinen zijn verschillende restaurants en bars om even een pitstop te houden en te genieten van heerlijk eten of een drankje.

Hop on hop off bus

Valencia beschikt over een hop on hop off bus die beter bekend staat als de Valencia Bus Turistic, deze bus rijdt als sinds 1999 door Valencia en dat langs drie verschillende routes.

De eerste route gaat door het centrum heen waar natuurlijk ontzettend veel te zien is en gaat verder naar het noordwesten waar nog eens van alles is te zien, deze route wordt ook wel de historische route genoemd, aangezien er veel historische dingen te bewonderen valt.

Winkelen in Plaza Redonda

Voor de shoppers onder ons zijn er vele winkelstraten en winkelcentra’s te vinden in Valencia, Plaza Redonda is een verstopt pleintje omringd door winkelstraten en winkelcentra’s. Plaza Redonda is een plein dat te vinden is in het centrum van Valencia en het staat bekend op de keramiek en de souvenirs.

Iedere zondag is er ook een postzegelmarkt te vinden waar veel verzamelaars op af komen, ook kunnen hier allerlei soorten munten gekocht worden met verschillende waardes, verder is zijn er ook markten voor allemaal ander verzamelwaar.

De hippe wijk Ruzafa ontdekken

De wijk Ruzafa is één van de interessantste wijken van Valencia en enorm interessant om te leren kennen. De wijk ademt volop cultuur en historie.

Het is ook nog eens dé ideale plek om een hapje te gaan eten, te genieten van een typisch Valenciaans culinair gerecht of te zoeken naar één van de vele bars die de wijk heeft te bieden voor een frisse cocktail. In de laatste jaren kreeg deze wijk onder andere de titel als hipste wijk van Valencia, het bruist hier van de culinaire restaurants, knusse bars en populaire clubs, vintage winkeltjes en boekenwinkels.

Bijzondere tips voor Valencia

Van plan naar Valencia te gaan of al een vakantie geboekt? Lees ook onze selectie van bijzondere tips voor plekken en activiteiten in en rond Valencia.

Bijzondere tips Valencia

Bootje varen in natuurgebied Albufera

Het natuurgebied is op 25 km afstand gelegen van Valencia, het is dus even reizen en is met het openbaar of eigen vervoer in zo’n 42 minuten vanuit Valencia te bereiken.

Maar het is het zeker waard, dit natuurgebied bestaat uit 21.000 hectare en is voorzien van verschillende planten, bomen en bloemen. Ook zijn er verschillende diersoorten te vinden die deze plek hun thuis noemen.

Plaza de la Reina

Plaza de la Reina is één van de bekendste pleinen in Valencia, één van de redenen hiervoor is omdat aan dit plein het gigantische en fantastische kathedraal van Valencia te vinden is.

Het plein dat de naam “Plaza de la Reina” heeft, betekent “Het plein van de Koningin” dit komt doordat het plein in de eer van koningin María de las Mercedes de Orleans gemaakt is. María was de echtgenote van koning Alfonso XII en heerste over Spanje in de periode van 1864 tot 1885. De oorspronkelijke naam van het plein was “Plaza Mayor”.

Estadio Mestalla

Dat voetbal in Spanje erg bij de cultuur van het land past en ontzettend populair is, is over het algemeen wel bekend. Het Estadio Mestalla is één van de oudste voetbalstadions in Spanje en werd voor het eerst geopend op 20 mei 1923 en is sindsdien als een opvallende trekpleister voor vele reizigers.

Het stadion heeft een opvallende capaciteit voor 52.469 mensen, beeld je eens in wat de sfeer zou zijn in een goed gevuld stadion als deze. Estadio Mestalla is een opvallend stadion met enorme steile tribunes waardoor het lijkt alsof je ontzettend dicht op het voetbalveld zit, nog iets wat erg opvallend is, is de ligging van het stadion midden in een woonwijk.

Meer tips voor Valencia

Op zoek naar meer tips voor activiteiten of bezienswaardigheden in Valencia? Bekijk ook onze pagina met tips voor Valencia

Bezienswaardigheden Valencia

Bekijk ook onze speciaal geselecteerde lijst van bezienswaardigheden in Valencia. Deze moet je gezien bij een verblijf in de stad.

Boek en geniet in Valencia

Boek ook een vakantie naar Valencia en geniet van de prachtige Spaanse stad. Een strandvakantie of stedentrip is snel geboekt en onze ervaren reisexpert helpen graag met alle vragen en informatie om een vakantie nog beter te maken. Boek snel en ervaar onze topservice!