Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Strandvakantie Valencia

Valencia is erg populair als bestemming voor een stedentrip vanwege de rijke cultuur en historische gebouwen. Maar Valencia is ook uitermate geschikt voor een strandvakantie. De stad ligt aan de Middellandse Zee en wordt omringd door prachtige, goudgele stranden. De stad heeft een boulevard die vanaf de haven langs de stranden loopt waar veel restaurants, bars en winkeltjes te vinden zijn. Het bloeit hier van cultuur en activiteiten.

Valencia is een stad met een mediterraans karakter en ligt aan de kust van Spanje. Het beschikt over drie fotogenieke, schone, brede en uitgerekte stranden. Het meest populaire strand van Valencia is het La Malvarrosa strand. Hier is het mogelijk om strandbedjes en parasols te huren om optimaal te kunnen genieten onder de warme zon en aan het azuurblauwe water van de Balearische Zee.

Langs de boulevard zijn verschillende strandclubs gelegen waar gefocust wordt op genieten van cocktails, zwembaden en optimaal zonnen op een strandbedje. Eén van deze clubs is de Marina Beach Club Valencia, dé hotspot aan het strand van Valencia. Bij deze club geven ze gasten toegang tot het infinity-pool dat de indruk wekt dat je van het zwembad zo over kan lopen naar het strand van Las Arenas en de onwijs heldere Balearische Zee. Bestel een drankje of een tropische cocktail aan de bar en laat het afleveren bij één van de strandbedjes. Er zijn ook plastic cocktailglazen verkrijgbaar, deze mogen meegenomen worden het zwembad in.

La Malvarrosa

Valencia is een stad met een mediterraans karakter. Dat is te merken aan het brede, lange en schone Malvarrosa strand met goudgeel zand. Dit strand is één van de populairste stranden in Valencia. Hier is het mogelijk om een strandbedje te huren om heerlijk te genieten van de warme zon. Huur een parasol om even af te kunnen koelen in de schaduw, of koel lekker af in het heldere blauwe water van de Balearische Zee.

Het La Malvarrosa is een strand dat bekend staat als een drie in één strand. Het loopt namelijk over in nog twee andere stranden: Las Arenas en het minder drukke Patacona. Het La Malvarrosa is een schoon, verzorgd en gezinsvriendelijk strand en het is een geweldige plek om even helemaal te ontspannen tijdens de vakantie.

Het La Malvarrosa strand is makkelijk te bereiken vanuit de stad Valencia met het openbaar vervoer. Ook met de fiets of te voet is het strand eenvoudig te bereiken. Het is dus mogelijk om in het centrum van de stad te verblijven om zowel van de binnenstad als het strand te kunnen genieten. Het is natuurlijk ook mogelijk om in één van de mooie hotels bij het La Malvarrosa strand te verblijven en naar de binnenstad te reizen.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Las Arenas

Het strand van Las Arenas ligt zuidelijk ten opzichte van het La Malvarrosa strand en is het strand dat het dichtste bij het centrum van Valencia gelegen is. Het strand van Las Arenas heeft een lengte van wel 1,2 km en een breedte van 135 meter. Het is dus een ontzettend lang en trekt het jaar door vele toeristen aan.

In het hoogseizoen is het mogelijk om op het strand van Las Arenas een strandbedje en/of parasol te huren om heerlijk tot rust te kunnen komen en optimaal te genieten van de vakantie. Aan het strand zijn ook vele restaurants te vinden waar het mogelijk is om te genieten van een culinair en cultureel gerecht. Bezoek één van de bars en bestel een heerlijke cocktail of een sterker drankje.

Het strand van Las Arenas heeft drie reddingsposten, geen reden dus voor zorgen. Er zijn douches beschikbaar om even af te kunnen spoelen na een duik te hebben genomen in de Balearische Zee of na een warme dag op het strand te hebben gespendeerd. Er is ook een VVV-kantoor aanwezig op het strand. Deze is te vinden naast reddingspost nummer vier. Toe aan een heerlijke massage om even helemaal tot rust te komen? Er zijn genoeg massage tentjes te vinden tussen kiosk nummer drie en vier.

Tijdens een trip naar Valencia is het erg gemakkelijk en daarnaast ook zeker de moeite waard om het strand van Las Arenas te bezoeken. Met de bus is het strand snel en eenvoudig te bereiken vanuit het centrum. Ook met de fiets is het makkelijk het strand van Las Arenas te bereiken.

Patacona

Het Patacona strand is één van de drie delen van het lange uitgerekte strand langs de kust van Valencia. Dit strand is het verst gelegen strand vanaf de haven met ongeveer 5,5 km afstand, tevens is Patacona wel het populairst onder de lokale bevolking. Het is een wat rustiger strand is ten opzichte van de andere twee stranden, waardoor het vaak heerlijk genieten en uitrusten is onder de lekkere warme zon. Aan dit strand is het ook mogelijk om deel te nemen aan verchillende watersporten zoals; surfen, strand-up paddle surf. Ook zijn er veel verschillende restaurantjes om heerlijk te kunnen genieten van locale Spaanse gerechten. Neem plaats op een terras en kijk uit over de lange goudgele stranden van Valencia en bestel een lekkere cocktail of een ander drankje.

Tijdens de zomermaanden van Valencia zijn er op het strand ook verschillende 'chiringuitos' te vinden, beter bekend als strandtenten. Deze worden meestal opgebouwd in het einde van mei en staan er meestal, als het weer het toelaat, tot half oktober. Tijdens het genieten op het strand is het mogelijk om hier even een lekkere lunch te halen of misschien wel een lekkere cocktail om nog meer te kunnen genieten van de vakantie!

Net zoals bij de stranden van Las Arenas en Malvarrosa is het mogelijk om hier met het openbaar vervoer zoals de bus of met de fiets naar toe te komen. Vanuit het centrum van Valencia zijn er verschillende verbindingen naar het Patacona strand, zowel in de zomermaanden als de rest van het jaar. Het wordt aangeraden om op de fiets naar het strand te gaan. Zo is het mogelijk om onderweg nog meer van Valencia te ontdekken. In de stad zijn verschillende fietsverhuur plaatsen.

Boek een strandvakantie naar Valencia

Een strandvakantie naar Valencia boeken? Dat is bij ons zeker mogelijk. Ons boekingssysteem biedt een ruim aanbod aan verschillende accommodaties rond het strand. Onze reisexperts helpen daarnaast graag met alle vragen en informatie over een strandvakantie in Valencia.

Strandvakantie Valencia boeken