Strandvakantie Valencia

Valencia is erg populair als bestemming voor een stedentrip vanwege de rijke cultuur en historische gebouwen. Maar Valencia is ook uitermate geschikt voor een strandvakantie. De stad ligt aan de Middellandse Zee en wordt omringd door prachtige, goudgele stranden. De stad heeft een boulevard die vanaf de haven langs de stranden loopt waar veel restaurants, bars en winkeltjes te vinden zijn. Het bloeit hier van cultuur en activiteiten.

Valencia is een stad met een mediterraans karakter en ligt aan de kust van Spanje. Het beschikt over drie fotogenieke, schone, brede en uitgerekte stranden. Het meest populaire strand van Valencia is het La Malvarrosa strand. Hier is het mogelijk om strandbedjes en parasols te huren om optimaal te kunnen genieten onder de warme zon en aan het azuurblauwe water van de Balearische Zee.

La Malvarrosa

Valencia is een stad met een mediterraans karakter. Dat is te merken aan het brede, lange en schone Malvarrosa strand met goudgeel zand. Dit strand is één van de populairste stranden in Valencia. Hier is het mogelijk om een strandbedje te huren om heerlijk te genieten van de warme zon. Huur een parasol om even af te kunnen koelen in de schaduw, of koel lekker af in het heldere blauwe water van de Balearische Zee.

Las Arenas

Het strand van Las Arenas ligt zuidelijk ten opzichte van het La Malvarrosa strand en is het strand dat het dichtste bij het centrum van Valencia gelegen is. Het strand van Las Arenas heeft een lengte van wel 1,2 km en een breedte van 135 meter. Het is dus een ontzettend lang en trekt het jaar door vele toeristen aan.

Patacona

Het Patacona strand is één van de drie delen van het lange uitgerekte strand langs de kust van Valencia. Dit strand is het verst gelegen strand vanaf de haven met ongeveer 5,5 km afstand, tevens is Patacona wel het populairst onder de lokale bevolking. Het is een wat rustiger strand is ten opzichte van de andere twee stranden, waardoor het vaak heerlijk genieten en uitrusten is onder de lekkere warme zon. Aan dit strand is het ook mogelijk om deel te nemen aan verchillende watersporten zoals; surfen,
strand-up paddle surf. Ook zijn er veel verschillende restaurantjes om heerlijk te kunnen genieten van locale Spaanse gerechten. Neem plaats op een terras en kijk uit over de lange goudgele stranden van Valencia en bestel een lekkere cocktail of een ander drankje.

Boek een strandvakantie naar Valencia

Een strandvakantie naar Valencia boeken? Dat is bij ons zeker mogelijk. Ons boekingssysteem biedt een ruim aanbod aan verschillende accommodaties rond het strand. Onze reisexperts helpen daarnaast graag met alle vragen en informatie over een strandvakantie in Valencia.