Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Kathedraal van Valencia

Het Kathedraal van Valencia is te vinden in het historische centrum van de oude stad, het gigantische bouwwerk staat beter bekend onder de lokale bevolking als la Catedral de Valencia. Dit kathedraal is gelegen aan één van de bekendste pleinen van Spanje, Plaza de la Rein, gemaakt in de eer van koningin María de las Mercedes de Orleans.

De Kathedraal van Valencia is één van de grootste gebouwen aan het plein. Daardoor is het niet te missen. Van buitenaf is het al een prachtplaatje maar wacht maar de binnenkant is minstens zo spectaculair. Zowel de buitenkant als de binnenkant doen denken aan een sprookje.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Stad van Kunst en Wetenschap

Ciudad de las Artes y las Ciencias - bekend in het Nederlands als de Stad van Kunst en Wetenschap - is één van de meest toonaangevende bezienswaardigheden van Valencia. Het complex is ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en is bekend over de hele wereld.

De Stad van Kunst en Wetenschap is te vinden in het Jardín del Turia, midden in het centrum van Valencia en beslaat een gebied van ongeveer 2 vierkante kilometer. Ciudad de las Artes y las Ciencias bestaat uit zes gebouwen: L’Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, L’Oceanogáfic, L’Hemisfèric, Museo de las Cièncias Principe Felipe en tenslotte Agora.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Patriarch Nationaal Monument

Patriarch Nationaal Monument is ook wel bekend als het Koninklijke College van het Seminarie van het Corpus Christi. Het bestaat uit een college, seminarie en een kerk. De bouw van dit gigantische bouwwerk is begonnen in het jaar 1586 en was pas in 1610 afgerond. De bouw heeft in totaal meer dan 30 jaar in beslag genomen.

De gebouwen zijn met elkaar verbonden door middel van een grote kloostergang die gemaakt is in de renaissancestijl. Via deze gang kun je onder andere in de kerk, de kapel, de bibliotheek, vertrekken en verschillende zalen komen. Het is zeker één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Valencia.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Iglesia de San Nicolás

Benieuwd naar de kerken die Valencia te bieden heeft? Breng dan vooral een bezoekje aan de meest indrukwekkende kerk van Valencia, de Parroquia de San Nicolás. Dit is een parochiekerk die een interessante geschiedenis heeft en meer dan 2000 vierkante meter aan prachtige muurschilderingen heeft.

Het opvallende van deze kerk is dat het uit zes delen bestaat en dat geen enkel stukje van de muren niet is geschilderd, alle muren staan vol met indrukwekkende muur tekeningen en schilderijen.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Bioparc

Als liefhebber van dieren is het het zeker waard om de plaatselijke dierentuin te bezoeken. Het Bioparc is een dierentuin dat zich focust op de Afrikaanse fauna en bestaat uit vier verschillende ecosystemen die allemaal eigen exotische dieren hebben. Tevens houden ze hier niet van dieren die opgesloten zitten in kleine kooien, de dieren hier hebben de ruimte om te genieten van hun leven. Elk dier dat rondloopt in Bioparc is voorzien van zijn of haar eigen leefomgeving waardoor de bezoekers de dieren in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving kunnen bewonderen.

In de dierentuin zijn veel verschillende dieren te vinden. Zo zijn er onder andere olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen en gorilla’s aanwezig. Maar daarmee is het nog lang niet gedaan. In totaal huisvest Bioparc ongeveer 250 verschillende diersoorten en zijn er in totaal ruim 400 dieren te bewonderen.

Eén van de bijzondere en unieke ervaringen die het Bioparc aanbiedt is de mogelijkheid om te lunchen tussen de dieren. De dierentuin beschikt over verschillende plekken met een terras waar je vlak naast de dieren zit. De leefomgeving genaamd Madagaskar is gewoon open, dat betekent dat je gewoon naar binnen kunt lopen en met een beetje geluk samen met één van de apen of vogels op de foto kunt.

De dierentuin is opgedeeld in vier verschillende ecosystemen die bestaan uit: Madagaskar, equatoriaal Afrika, de Savanne en Wetland. Rondom de dieren is er natuur te vinden dat normaal gesproken ook in de leefomgeving van de verschillende diersoorten voor zou komen.

De diereantuin bevindt zich in het park “Parque de Cabecera” aan het einde van het uitgerekte park Turia. Bioparc is zowel met het openbaar vervoer als de fiets of misschien eigen vervoer te bereiken.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Torres de Serranos

In Valencia is het nog steeds mogelijk om twee van de originele stadspoorten te bewonderen. De Torres de Serranos is één van deze stadspoorten. De poort is te vinden aan de rand van de populaire wijk El Carmen en is een ontzettend indrukwekkend monument.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog die plaatsvond tussen 1936 en 1939 had de Torres de Serranos nog een belangrijke functie. In de torens werden destijds schilderijen verstopt die uit het museum in Madrid kwamen. Tegenwoordig is de poort één van de populairste trekpleisters van Valencia.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen is een plein dat zeker een bezoekje waar is, dit plein is gelegen achter het Kathedraal van Valencia en is voornamelijk bekend en te herkennen aan de grote fonteinen die te vinden zijn in het midden van het plein.

Tevens wordt het plein omringd door leuke terrasjes waar heerlijk genoten kan worden van een verfrissend drankje of kleine Valenciaanse gerechtjes. In de buurt van Plaza de la Virgen is ook een klein parkje te vinden met zowel sinaasappelbomen als citroenbomen.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

L’Eixample

L’Eixample is een andere naam voor de populaire wijk Ruzafa, dit is een erg creatieve en ook artistieke wijk van Valencia. In deze wijk zijn veel gezellige restaurants, knusse bars en interessante markten te vinden.

Tevens staat de wijk ook bekend om de meest originele kroegjes en leuke boetiekjes. Neem plaats in één van de restaurants en ga op een zowel culturele als culinaire ontdekkingsreis door alle Valenciaanse gerechten. Schuif aan in één van de bars of kroegjes van de wijk en geniet van verfrissende en unieke cocktails of misschien wel iets sterkers.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

La Malvarrosa

Doordat Valencia gelegen is aan de kust beschikt het over verschillende goudgele stranden. Één van de stranden is La Malvarrosa. Dit strand is een uitgerekt strand dat overloopt in stranden zoals Las Arenas en La Patacona.

La Malvarrosa is tevens één van de populairste stranden van Valencia en is een ware trekpleister voor vele toeristen die hier ieder jaar naar terugkeren. Langs het strand loopt een lange boulevard waar vele winkeltjes, culinaire restaurants en knusse bars te vinden zijn. Ook zijn er verschillende strandtentjes te vinden waar het mogelijk is om een strandbedje en/of parasol te huren om nog meer te kunnen ontspannen en genieten.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

L’Oceanográfic

Voor de liefhebbers van het leven uit de oceanen en de zeeën is er ook voldoende te zien en te bewonderen in Valencia. De stad beschikt namelijk over hun eigen dierentuin voor de onderwaterwereld, hier zijn niet alleen dieren te zien maar ook veel verschillende soorten planten die te vinden.

Er zijn verschillende aquariums die meer dan 500 diersoorten behouden en meer dan 40.000 dieren. Deze dieren leven in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving, wat betekent dat in de aquariums ook veel koraal en planten te vinden zijn die normaal gesproken voor zouden komen in de leefomgevingen van de dieren.

Activiteiten in Valencia

Lees ook andere bijzondere activiteiten om te ondernemen in Valencia. Van heerlijke fiets- en wandeltochten tot informatieve bustours.

>> Activiteiten in Valencia

Meer tips voor Valencia

Op zoek naar meer tips voor activiteiten of bezienswaardigheden in Valencia? Bekijk ook onze pagina met tips voor Valencia

>> Bijzonder tips voor Valencia

Boek en geniet in Valencia

Boek ook een vakantie naar Valencia en geniet van de prachtige Spaanse stad. Een strandvakantie of stedentrip is snel geboekt en onze ervaren reisexpert helpen graag met alle vragen en informatie om een vakantie nog beter te maken. Boek snel en ervaar onze topservice!

Alle accommodaties in Valencia