Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Stedentrip Valencia vanaf Eindhoven

Stedentrip Valencia

Met een uitstekende verbinding vanaf Eindhoven Airport leent Valencia zich bij uitstek voor een fantastische citytrip. Valencia is een oude stad met veel historie, cultuur en een heerlijk klimaat. Zin in een weekend Valencia of een weekje Valencia? Vind hier uitgebreide informatie over de beste hotels en de leukste activiteiten in de Spaanse stad om optimaal te genieten.

Alle stedentrips naar Valencia bekijken

Centrum Valencia

Valencia heeft een oud bruisend historisch stadscentrum. Het gebied heet Ciutat Vella, Spaans voor de 'oude stad'. Het bestaat officieel uit een aantal vercshillende wijken, namelijk La Seu, La Xerea, El Carmen, El Pilar (Velluters), El Mercat en Sant Francesc. In het centrum zijn veel prachtige historische gebouwen te vinden. Daarnaast zijn er talloze restaurants, bars, hotels en winkels te vinden. In het centrum van Valencia is er nooit een saai moment.

Valencia biedt een groot aantal mogelijkheden om heerlijk uit te gaan. Van kleine bars tot grote openluchtdiscotheken. Overdag is het heerlijk genieten van het mooie weer op een terras. Vergeet ook niet de lokale favoriet horchata te drinken en een lekkere paella of overheerlijke churros te nuttigen. Valencianen zijn levensgenieters en dit is terug te vinden in de vele heerlijke lokale dranken en gerechten die overal in de stad te krijgen zijn.

Valencia is op meerdere manieren uitstekend te verkennen. Het openbaar vervoer is vrij betaalbaar en zeer goed geregeld. De metro is de makkelijkste en snelste methode om je binnen Valencia snel te verplaatsen. Het is ook de snelste manier om van het vliegveld naar het centrum van de stad te gaan. Daarnaast is ook de bus een goede optie. Voor een redelijk bedrag kun je een OV kaart kopen voor 3 dagen waarmee je binnen Valencia onbeperkt gebruikt kunt maken van het openbaar vervoer.

Ook op de fiets is het erg leuk om Valencia te verkennen. Er zijn meerdere locaties in de stad waar je een fiets kunt huren. Het voordeel van het huren van een fiets is dat je meer bewegingsvrijheid hebt dan met het openbaar vervoer en dat je niet afhankelijk bent van een dienstregeling.

Boek ook losse vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde

Benieuwd naar bezienswaardigheden in Valencia?

Tijdens een stedentrip naar Valencia vanaf Eindhoven zijn er talloze bezienswaardigheden om te bezoeken. Vind hier de mooiste en meest interessante bezienswaardigheden van Valencia. Deze mogen niet ontbreken bij een bezoek aan de stad.

Bezienswaardigheden Valencia

Activiteiten in Valencia

In Valencia zijn altijd dingen te doen. Populaire activiteiten die het hele jaar door te doen zijn, zijn onder andere fietstochten en het huren van een jetski . Ook worden het hele jaar allerlei evenementen in Valencia georganiseerd . Spanje kent vele feestdagen en er zijn ook een aantal regionale feestdagen die specifiek gevierd worden in Valencia en omstreken.

Een bekende en unieke feestdag in Valencia is de 'Día Comunidad Valenciana', de dag van de Valenciaanse gemeenschap. Op deze dag wordt de oprichting van de moderne stad Valencia traditioneel gevierd. De viering vindt elk jaar plaats op 9 oktober, hoewel veel van de festiviteiten al de avond daarvoor beginnen. Op de dagen zelf zijn er meerdere uitbundige optochten, vuurwerk en nog veel meer spektakel. Absoluut de moeite waard om een keer mee te maken.

Het grootste en bekendste feest van Valencia is Las Fallas, een traditioneel feest ter ere van Sint-Jozef. Het feest duurt in totaal 19 dagen; van 1 maart tot en met 19 maart. Het feest is een cultureel hoogtepunt en is in 2016 tot werelderfgoed verklaard. Op elke dag is er een grote knalvuurwerkshow en in de laatste week zijn er parades met gigantische beelden die speciaal voor dit festival worden gebouwd. Aan het eind van het festival worden deze beelden traditioneel verbrand, op één beeld na dat door het publiek wordt verkozen en naar het Las Fallas museum wordt gebracht. Van elk jaar sinds 1934 is hier een beeld te vinden..

Boek een stedentrip met ondersteuning

Niet alles kunnen vinden wat je zocht over een citytrip naar Valencia vanaf Eindhoven? De reisrexperts van Travelnoord zijn altijd bereikbaar voor vragen, boekingen en opmerkingen. Met jarenlange reiservaring kunnen ze alles vertellen over de hotels, activiteiten en toeristische trekpleisters in Valencia. Bel of mail met de klantenservice en ervaar de service van Travelnoord.

Bekijk het hele aanbod citytrips Valencia