Klimaat van Valencia

In Valencia is een mediterraan klimaat te vinden zoals dat op de meeste plaatsen aan de Middellandse Zee voorkomt. Het verschil in het klimaat van Valencia is erg opvallend, door de zuidelijke ligging is de temperatuur vaak hoger, dat is vooral te merken aan de wintermaanden wanneer de temperatuur rond de 10 a 15 graden ligt. In de zomermaanden blijft de temperatuur steken rond de 30 graden. Wat ook erg verrassend is in Valencia, is dat er maar weinig neerslag is gedurende het gehele jaar. Alleen in de maand oktober is er een verhoogde kans op neerslag. Het mediterraan klimaat van Valencia is dus een erg aangenaam klimaat en perfect voor een stedentrip. Zelfs in de winter is het hier prima te vertoeven.

Zomer in Valencia

In de zomer is het in Valencia altijd genieten van heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 30 graden, in sommige gevallen kan de temperatuur stijgen tot wel 40 graden.

Tijdens dagen met zo'n hoge temperatuur is het natuurlijk fantastisch om een bezoekje te brengen aan het strand en te genieten van een heerlijk briesje afkomstig van de Balearische Zee. Het fijne van Valencia in de zomermaanden is dat het is gelegen aan de kust met verschillende stranden die makkelijk te bereiken zijn. Zo is het mogelijk om verkoeling te zoeken in het heldere zeewater.

Strand in Valencia

Een vakantie geboekt of op zoek naar een vakantie in Valencia vanaf Eindhoven Airport? Dan mag een bezoek aan het strand zeker niet ontbreken. Ontdek hier de stranden van Valencia en wat er allemaal te beleven valt.

Stranden in Valencia
Jan
16°C
5 uur
11 dagen
Feb
17°C
6 uur
10 dagen
Mar
19°C
7 uur
10 dagen
Apr
20°C
7 uur
9 dagen
Mei
23°C
8 uur
8 dagen
Jun
30°C
10 uur
2 dagen
Jul
30°C
10 uur
2 dagen
Aug
30°C
9 uur
3 dagen
Sep
28°C
8 uur
5 dagen
Okt
24°C
6 uur
8 dagen
Nov
19°C
5 uur
10 dagen
Dec
16°C
5 uur
11 dagen

Bron: klimaatinfo.nl

Valencia als Winterzonbestemming

De stad Valencia is ook in de wintermaanden één van de meest populaire winterzonbestemmingen. Veel Nederlanders ontsnapten vroeger al de koude Nederlandse winters en vertrokken tijdens de winter naar het zuidelijke gelegen Valencia om even te genieten van de zon en alle interessante bezienswaardigheden en activiteiten die de stad te bieden heeft.

Boek nu ook een vakantie naar Valencia

Valencia is een heerlijke stad met een heerlijk klimaat en een uitstekende verbinding vanaf Eindhoven Airport. Boek ook een vakantie en geniet in de prachtige Spaanse stad. Boek op eindhovenvalencia.nl en krijg ondersteuning van onze ervaren reisexperts met alle vragen over uw boeking.